Team

odems3Arjen Odems
Oprichter en directeur

Met meer dan 20 jaar ervaring met advies op het gebied van douane- en internationale handel bij grote adviesbureaus, heeft Arjen in 2016 Customs & Trade Consultancy opgezet.

Customs & Trade Consultancy benut Arjen’s internationale ervaring, interntaionale netwerk en passie voor bedrijven die betrokken zijn bij de import en export teneinde hierbij een pragmatische en pro-actieve benadering te voorzien bij het omgaan met complexe douane- en internationale handelskwesties.

Na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden in Nederland, begon Arjen zijn professionele carrière bij Deloitte in Nederland. Arjen continueerde  zijn loopbaan in een internationale rol bij Ernst & Young in Londen. In deze rol leidde hij de UK praktijk en droeg hij verantwoordelijk voor het wereldwijde Ernst & Young douane- en interntionale handelsteam en leidde verschillende Britse en internationale projecten.

Arjen heeft veel ervaring in de branche en is een betrouwbare partner om kleine, middelgrote en grote bedrijven te adviseren over douane- en internationale handelsgerelateerde onderwerpen. Zijn doel is om een ​​flexibele en oplossingsgerichte aanpak te bieden, waarmee bedrijven hun bedrijfsdoelstellingen kunnen bereiken en de naleving en effectiviteit van de supply chain kunnen verbeteren.

Met de leiderschapsrollen die Arjen heeft vervuld, heeft hij een uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende industrieën, waaronder consumptiegoederen , de automobielsector, de productie-industrie, logistiek, farmaceutische producten en telecommunicatie.

Het is Arjen’s passie om bedrijven te helpen de relevante douane- en internationale handelsvereisten beter te begrijpen en hen in staat te stellen een hoge mate van kwaliteit en compliancete handhaven en te behouden. Dit bevordert ook de identificatie en implementatie van besparingen met betrekking to invoerheffingen , alsmede operationele kostenbesparingen te realiseren.


Philip Griffiths
Accijns & handel

Philip heeft meer dan 25 jaar ervaring op het vlak van de nationale en internationale accijnsbelasting. Door zijn sterke interpersoonlijke vaardigheden in combinatie met met zijn enorme kennis van accijnzen, pakt Philip problemen op een proactieve manier op en is niet bang voor uitdagingen rondom aanverwante belastingen. Hiermee kan hij effectief belangrijke vraagstukken oplossen voor bedrijven die met accijnsbelastingen en aanverwante heffingen te maken hebben.

Philip’s bewezen staat van dienst begon bij de ‘Excise Policy Group’ van de Britse regering. Vervolgens heeft hij consulting ervaring opgedaan bij PricewaterhouseCoopers. Daarna, werkte hij als hoofd van Global Excise, waar Philip een integraal onderdeel van Diageo uitmaakte en waar hij verantwoordelijk was voor Diageo’s ‘Global Excise Management en Compliance’ afdeling. Als onderdeel van zijn werk bij Diageo werkte hij ook als hoofd van de  belastingafdeling voor Diageo’s e-commerce-activiteiten.

Philip heeft ervaring met het adviseren op het gebied van accijns bij kleine en grote bedrijven. Als accijnsadviseur van het Internationaal Monetair Fonds adviseert Philip tevens belastingautoriteiten van ontwikkelingslanden over de betreffende juridische en de verificatie processes van accijnsheffing. Philip adviseert klanten in een gevarieerd scala van industrieën, waaronder alcohol-, tabaksproducten-, olie-, koffie- en frisdrankproductiebedrijven; retail en groothandel; olie en chemicaliën; logistiek; luchthaven belastingvrij; voedselproductie; software ontwikkeling; gezondheid en cosmetica.

Philip heeft accijnsprojecten geleid in 30 landen en heeft onder andere de efficiëntie van de supply chain verbetert, cash flow besparingen en te veel betaalde accijnzen geidentificeerd, met succes gelobbyt voor wijzigingen in accijnswetten aen daarmee processes verbetert en overheidsstrategieën eenduidig gemaakt.

Bovendien levert Philip boeiende en informatieve trainingen voor accijnsmedewerkers. Ten slotte hoeft accijns niet alledaags or doorsnee te zijn in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht – het wordt immers niet voor niets de ‘Sin Tax’ genoemd.


Maartje Meijer
QA & Process Management

Met een achtergrond in farma industrie en life sciences is Maartje gewend om te werken in een streng gereguleerde omgeving waar kwaliteit van werk van de hoogste standaard is en het volgen van processen de sleutel tot succes is.

In voorgaande rollen was Maartje verantwoordelijk voor het algehele beheer, de organisatie en tijdige levering van projecten en zorgde ze ervoor dat de kwaliteit en integriteit van het werk in overeenstemming met de wettelijke vereisten was. Ze heeft een schat aan ervaring met het uitvoeren van verschillende soorten kwaliteitscontroles met betrekking tot data en processverbeteringen. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het trainingen en begeleiden van mensen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het analyseren van data.

Maartje heeft een brede vakkennis in het schrijven en onderhouden van ‘Standard Operating Procedures’ (SOPs) en bijbehorende werkinstructies. Het beoordelen en verbeteren van SOPs met het doel processen efficiënter  te maken is één van haar passies. Bovendien geeft Maartje personneelstrainingen in SOPs om begrip te kweken voor processen en dus naleving van deze processen te verhogen in overeenstemming met zakelijke doelstellingen.


Hein Meijer

Hein is sinds 2019 werkzaam bij Hein CutracoCustoms & Trade Consultancy waar hij bedrijven helpt met hun douaneactiviteiten. Dit omvat advisering van douane technische vraagstukken, analyse van douanedata en aangiften, en verzoeken om terugbetaling.

Specifiek heeft Hein ervaring met:

 • Het beoordelen en vaststellen van de classificatie en oorsprong van goederen.
 • Het analyseren van douanewaarde en elementen die bijdrage aan de douanewaarde.
 • Het analyseren van douane data en douaneaangiften om de juistheid alsmede besparingspotentieel te identificeren.
 • Het uitvoeren van controles na invoer en het inrichten van douane dossiers.
 • Identificeren van invloed van internationale en nationale ontwikkelingen zoals Brexit, handelsovereenkomsten, etc.

Hein is gevestigd in Nederland en is betrokken bij zowel Nederlandse als internationale projecten en klanten.


Benedetta Licari
Junior Consultant

Na meer dan 10 jaar gewerkt te hebben bij internationale bedrijven is Benedetta gewend aan een dynamische werkomgeving.

In eerdere functies was Benedetta verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van vergaderingen en afspraken, het afhandelen van correspondentie en telefoontjes, het boeken en regelen van binnenlandse en internationale zakenreizen en het optreden als een eerste aanspreekpunt voor klanten. Ze heeft veel ervaring met het beheren van wereldwijde accounts en het onderhouden van contacten met internationale klanten, waarbij ze waar nodig advies, ondersteuning en pragmatische oplossingen biedt voor problemen van klanten.

Benedetta is in 2021 in dienst getreden bij Customs & Trade Consultancy waar ze een breed scala aan bedrijven ondersteunt bij hun douaneactiviteiten. Benedetta is gericht op het leveren van hoogwaardige en tijdige diensten aan onze klanten. Deze diensten en verantwoordelijkheden omvatten:

 • Douaneaangiftediensten
 • Analyse van douane compliance
 • MSS-data rapporten
 • Dataverwerking en -analyse
 • Office management en administratieve ondersteuning
 • Diverse andere ondersteunende activiteiten indien nodig

Benedetta voegt twee talen toe aan ons team, want naast Engels spreekt ze ook vloeiend Italiaans en Spaans.